Hotelltips Paris

  Hotelltips Paris – tips på hotell i den franska huvudstaden

  Tips på hotell i Paris. Frankrike är världens största turistland och Paris en av världens mest besökta städer. Den franska huvudstaden kryllar av hotell men långt ifrån alla har ett hållbarhetstänk. Här är tips på Parishotell som tänker lite extra på miljön och det lokala samhället utan att kompromissa med en bra hotellupplevelse. 

  Var ska en bo i Paris? Den frågan ställer sig alla som planerar en resa till den franska huvudstaden. Och utbudet av hotell är stort, men få tänker lite extra på hållbarheten. Här är sex hotelltips till Paris. 

  Hotelltips Paris Le Citizen
  Paris är en av världens mest besökta städer, och planerar du en resa dit funderar du säkert på vilket hotell du ska bo på. Le Citizen intill Canal Sant Martin är ett hotelltips i Paris.
  Le Citizen

  Intill Canal St Martin i Paris 10e arr ligger Le Citizen. Ett ekoengagerat parishotell som erbjuder tolv rum med utsikt över det skyddade historiska monumentet. Här checkar den in som gillar kombinationen stil och karaktär. Ljusa så kallade ”skandinaviska” färger och träinslag präglar inredningen. Ett av rummen är tillgänglighetsanpassat och självklart finns det också plats för familjer. I kvarteret pågår parisarnas vardagsliv bland kaféer och små butiker.

  I hotellets bottenvåning huserar en naturvinsbar och kafé där frukosten serveras. Hotellet arbetar aktivt med att bidra till lokalsamhället och reducera sin egen och gästernas klimatpåverkan. Sopsortering, sparåtgärder på el och vatten och lokala inköp är en självklarhet.
  Dubbelrum från cirka 1 400 kr natten inklusive frukost.
  lecitizenhotel.com

  Hidden Hotel

  På en lugn gata, ett stenkast från Triumfbågen, ligger Hidden Hotel. Ett fyrstjärnigt boutiquehotell som vill erbjuda en avkopplande vistelse. Inredningen går i jordnära färger och naturliga material. Sängarna kommer från det grekiska Coco-mat och tillverkas för hand med bland annat naturgummi och kokosfiber. Råvarorna i köket är så långt det går ekologiska. Dessutom lånar hotellet ut cyklar till sina gäster, allt för att uppmuntra till en hälsosam, miljövänlig upplevelse i Paris.
  Dubbelrum från cirka 2 800 kr natten.
  hiddenhotel.com

  Hidden Hotel Paris
  Boutiquehotellet Hidden Hotel erbjuder små men mysiga rum med med sängar gjorda av naturmaterial för en god natts söm. Bild: Hidden Hotel
  Grand Pigalle

  I de trevliga kvarteren strax nedanför Pigalle ligger Grande Pigalle, ett elegant hotell med en dov färgpalett. Från smala, mörkblåa korridorer med tjocka heltäckningsmattor öppnar sig dörrarna till de 37 rum som har utsikt över konstnären Toulouse Lautrecs gamla hem Villa Fronchot. Rummen är hyfsat stora för att vara Paris, sängarna underbart sköna och inredningen så pass snygg att du gärna vill hänga kvar på hotellet. Frukosten med croissanter, hemgjorda marmelader, ostar och färskpressade juicer serveras i vinbaren på entréplanet som kvällstid fylls med trendiga parisare på mingelhumör. Hotellet har påbörjat en process om att bli Green Key-märkta.
  Dubbelrum från cirka 1 500 kronor natten.
  grandepigalle.com

  Läs också: Restaurangtips Paris – tre lokala favoriter

  Eden lodge

  Bakom en dörr på den livliga gatan rue de Charonne i 12e arrondissementet, gömmer sig en lugn oas tillika Paris enda “klimatneutrala” ekolodge, enligt de själva. Hotellet som är byggt i trä och glas, är tillgänglighetanspassat och rymmer två sviter och tre rum. En stor trädgård omger huset. Elen kommer från solpaneler, toaletten och duscharna är snålspolande och frukosten ekologisk.
  Dubbelrum från cirka 2 000 kronor natten.
  edenlodge.net

  Tips hotell Paris
  Grande Pigalle är ett hett tips på hotell i Paris. Ett elegant hotell med stilrena rum och en härlig Parispuls. Bild: Grande Pigalle
  Solar Hotel

  Ett stenkast från den stora tågstationen Montparnasse ligger Solar Hotel, ett budgetvänligt ekohotell i Paris. Solpaneler, sparåtgärder för vatten, giftfria städprodukter, ekologisk frukost, återbrukade möbler – engagemanget för miljön visar sig på flera sätt. På den lilla bakgården står cyklar gratis för gästerna att använda. Dubbelrum inklusive frukost från cirka 800 kr natten.
  Läs mer här 

  Hotel Gavarni

  Gavarni ligger i Paris 16:e arrondissement, och härifrån har du gångavstånd till Paris största stjärna, Eiffeltornet. Hotellet är privatägt och erbjuder 21 rum och 4 sviter. Gavarni har sedan flera år arbetat med att minimera sitt koldioxidavtryck och har miljömärkningen EU Ecolabel. Frukosten är ekologisk men ingår inte i priset. Dubbelrum från cirka 1 300 kr natten.
  gavarni.com

   

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  You May Also Like

  Här är de hållbara vinnarna av Årets kudde 2019

  I veckan delades priset Årets kudde ut till de bästa vandrarhemmen i Svenska Turistföreningen. ...

  Hotell och hållbarhet med Manana Travel

  Manana Travel är en bokningssajt för gröna och schysta hotell där du kan checka ...