Semestra klimatsmart på Zero Island

I den brännheta klimatdebatten växer trenden med hemester och staycation. Zero Island är ett nytt projekt som vill få dig att semestra klimatsmart i en hållbar stuga i skärgården. Projektet som startade i Finland kommer nu till Sverige och skärgårdsön Lidö.

Stugan Nolla är byggd i hållbara material med ambitionen att ha så liten inverkan som möjligt på naturen och miljön. Pressbild.

Zero Island är ett koncept med semester utan utsläpp. På skärgårdsön Lidö som arbetar med att bli fossilfria kan du i sommar semestra i en stuga byggd av hållbara material med minimal påverkan på miljön, bada i havet, paddla och och smaka rätter från den särskilt framtagna Zero menyn i restaurangen. Bakom konceptet står Neste, “världens första producent av förnybar diesel”.

– En fossilfri framtid kräver förändringar både i vårt beteende och tankesätt. Som en del av vårt projekt Zero Island vill vi visa att det går att få en fantastisk semester utan att flyga till andra sidan jorden och utan att orsaka stora utsläpp, säger Nestes Marketing Director Sirpa Tuomi.

Skärgårdsön Lidö är hem för projektet Zero island som undersöker nya sätt att leva utan att orsaka stora utsläpp. Pressbild.

Från boende till maten, varje del av semestern är utformad för att orsaka så lite utsläpp som möjligt. Boendet sker i den prisbelönta stugan Nolla, som är designad av Robin Falck och byggd av hållbara material. Den anses ha minimal påverkan både på omgivningen på platsen där den står och på miljön genom låga utsläpp.
Som en del av staycation och hemestertrenden är semester utan utsläpp designad för att erbjuda sina gäster en enklare, renare naturupplevelse.

Informationen bygger på ett pressmeddelande från Zero Island.
Mer information hittar du här

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Trendspaning – hur reser vi 2030?

Individuella resor, snabba resor, aktiviter, vandringar, tågnostalgi och hemester. I samband med Schyst resandes ...

Årets hållbarhetsvinnare i Grand Travel Awards 2020

Igår kväll var det dags igen för resebranschens egen Oscarsgala Grand Travel Awards. För ...

Med kärlek för äkta glass på Ejas Glasskafé

En upplevelse för både kropp och själ. Så beskriver Eja Jess, glassladyn på Ejas ...