Tre organisationer som hjälper dig att resa som en lokalbo

  En del i ett hållbart resande är att se till att dina pengar gynnar den lokala ekonomin och att lokalborna får ta del av turismkakan. Samhällsbaserad turism är en del av hållbar turism och här tipsar vi om tre organisationer som på olika sätt ger dig genuina lokala upplevelser samtidigt som du är med och stöttar lokala samhällen.

  Editors note 08/2020: Sedan det här inlägget skrevs har Duara Travels tyvärr lagt ner sin verksamhet. Visit.org ändrat riktning och arbetar enbart mot företag. Dessutom verkar lokal travels hemsida inte fungera. med det sagt låter vi inlägget ligga kvar för att visa på vad som varit och att samhällsbaserad turism likväl är en del av hållbart resande och turism. 


  Samhällsbaserad turism är en del av hållbar turism. Att lägga pengarna rätt i fickan på lokalborna är ett bra sätt att resa hållbart. Här är tips på tre organisationer som erbjuder minnesrika upplevelser samtidigt som du är med och stöttar lokalbefolkningen. hjälper dig att resa som en lokalbo.

  Duara Travels

  Duara betyder cirkel på swahili och idéen med Duara Travels är att koppla samman resenärer med lokalbefolkningen genom att erbjuda boende hemma hos familjer i olika byar, så kallade home stays. Ett sätt att komma bort från allfartsvägarna och få uppleva det dagliga livet och bli en del av en familj snarare än gäst. I dagsläget går det att boka boende i byar i Tanzania, Indonesien, Thailand, Sri Lanka, Nicaragua och Vietnam.
  Läs mer om Duara Travels och boka ditt boende på duaratravels.com

  Lär känna lokalbefolkningen och det lokala livet på riktigt genom att boka ditt boende via Duara Travels.
  Visit. Org

  Genom Visit.org kan du boka över 500 reseupplevelser i mer än 65 länder som inte bara ger dig unika upplevelser utan också bidrar till en bättre värld. Plattformen samarbetar med välgörenhetsorganisationer för att skapa unika upplevelser runt om i världen. Upplevelser som främjar frågor rörande hållbarhet, kvinnors rättigheter, mänskliga rättigheter, djurskydd och bevarande av natur. Lär dig laga mat, ett nytt hantverk eller ta en guidad tur. 100 procent av värdintäkterna går tillbaka det lokala samhället.
  Läs mer om Visit.org och hitta din upplevelse på visit.org

  Boka en surflektion i Sydafrika via visit.org och hjälp marginaliserade barn. @visit.org

  Lokal

  Lokal Travel tror på samhällsbaserad turism och hjälper resenärer att boka lokala, hållbara upplevelser världen över. Upplevelserna väljs ut med omsorg, och bidrar till att stärka lokala samhällen, skydda djur och natur och bevara kulturella traditioner. Samtidigt som resenärerna får oförglömliga reseupplevelser. En win-win helt enkelt.
  Läs mer om Lokal Travel och hitta din nästa upplevelse på lokaltravel.com

  Boka in en matlagningskurs tillsammans med lokalbefolkningen på Maldiverna och få en djupare bild av paradiset personifierat. @lokaltravels

  Läs också: Tips på några av världens bästa etiska researrangörer

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Familjeutflykt till Tyresta nationalpark

  Ett stenkast från Stockholms stadspuls ligger Tyresta nationalpark där du hittar den finaste och ...

  Hälsa på pingvinerna vid Boulders Beach utanför Kapstaden i Sydafrika

  Vid Boulders Beach, strax utanför Kapstaden i Sydafrika lever en koloni med vilda afrikanska ...

  Låt långresan vänta och semestra i Sverige i sommar

  Sommaren närmar sig och många har säkert redan börjat planera för semestern. Bland de ...