Tips på några av världens bästa etiska researrangörer

  Ett sätt att göra sitt resande mer hållbart är att boka resan med en aktör som tar ansvar för en hållbar utveckling och som ger tillbaka till samhället. Här är tips på några av världens bästa etiska resebyråer som inte bara arrangerar minnesrika resor, de ger också tillbaka och stöttar samhället.

  Tips världens bästa etiska researrangörer. The Guardian listade nyligen 10 av världens bästa etiska researrangörer som med hjälp av resorna ger tillbaka till samhället genom att exempelvis anlita små lokala företag, utbilda kvinnor, investera i gräsrotsprojekt, bara anställa lokala guider, ta ansvar för resans koldioxidutsläpp med mera. Här är några av arrangörerna från the Guardians lista att ha koll på om du vill göra ditt resande mer hållbart.

  Justice Travel

  Justice Travel arrangerar resor till Colombia, Mexiko, Guatemala, Brasilien och Sri Lanka med fokus på att stärka lokalsamhällen, skapa förståelse och utbyta kunskap. Resenärerna får träffa och interagera med aktivister och journalister, utforska lokal historia, kultur och natur så att när de åker hem igen, har med sig en djupare kunskap och förståelse för vad de har sett och kan sprida historierna vidare.
  Justice.travel.com

  världens bästa researrangörer
  Justice Travel arrangerar resor till Colombia, Mexiko, Guatemala, Brasilien och Sri Lanka med fokus på att stärka lokalsamhällen, skapa förståelse och utbyta kunskap. Foto: Justice Travel
  The Blue Yonder

  The Blue Yonder är en indiskt ägd researrangör med en lång erfarenhet av småskaliga resor, vars målsättning är att resorna ska gynna lokalbefolkningen och stärka den lokala ekonomin i Indien, Nepal, Bhutan, Sri Lanka och Sydafrika. Initiativen sträcker sig från att hjälpa lokalbefolkningen att bevara en speciell rissort som står emot klimatförändringarna till att stärka lokala vävare i Kerala. theblueyonder.com

  världens bästa etiska researrangörer
  Tips på några av världens bästa etiska researrangörer. The Blue Yonder är en indiskt ägd researrangör med en lång erfarenhet av småskaliga resor, och vars målsättning är att resorna ska gynna lokalbefolkningen. Foto: The Blue Yonder
  Better Places Travel

  Med fokus på resor till Afrika och Latin Amerika, erbjuder Better Places Travel skräddarsydda resor med hjälp av lokala experter. De är transparenta med varje resas fotavtryck, inklusive boende och aktiviteter, hjälper till att boka den klimat smartaste flygresan och klimatkompenserar för varje flygresa. Under 2019 är planen att lägga till resmål som går att nå från Europa utan flyg.
  betterplacestravel.com

  Undiscovered mountains

  Den här småskaliga researrangören är specialiserad på hållbara äventyrsresor främst i de södra delarna av Alperna, och tar med sina gäster till områden där turismen har en positiv påverkan på lokalbefolkningen. De brinner för aktiva äventyr, arrangerar resor året runt och arbetar bara med lokala guider och leverantörer.
  undiscoveredmountains.com

  etiska researrangörer undiscovered mountains
  Undisovered mountains arrangerar resor med fokus på äventyr och aktiviteter i de södra Franska Alperna. Foto: Undiscovered mountains
  Much better adventures

  Med fokus på kortare resor i Europa och ett starkt engagemang för hållbart och ansvarsfullt resande, anlitar Much better Adventures småskaliga samarbetspartners och säkerställer att minst åttio procent av kostnaden för varje resa går in i den lokala ekonomin och till bevarandeprojekt. De jobbar bland annat med Cool Earth, en icke statlig välgörenhetsorganisation som arbetar sida vid sida med regnskogssamhällen för att stoppa klimatförändringarna.
  muchbetteradventures.com

  European Safari Company

  Den här researrangören arrangerar resor med fokus på att upptäcka och uppleva Europas vilda djur i sitt rätta element. De samarbetar med lokala aktörer på plats och pengarna från resorna går till att skydda och bevara de vilda platser och djur som besöks. I katalogen finns bland annat vargsafari i Italien, upptäcka bisonoxar i Rumänien, eller ta del av det vilda djurlivet i svenska Lappland.
  europeansafaricompany.com

  European safari company
  European Safari Companys är en av världens bästa etiska researrangörer. Deras resor hjälper till att skydda och bevara vilda djur i sitt rätta element. Bland annat bisonoxen i Karpaterna i Rumänien. Foto: European Safari Company
  G Adventures

  G Adventures är ett kanadensiskt företag som i samarbete med Planeterra Foundation arbetar med sociala företag och välgörenhetsorganisationer runt om i världen. De använder sig av små lokalägda företag, hjälper till att utveckla samhällsbaserad turism och har ett system där de utvärderar varje resa för att se hur mycket som går tillbaka den lokala ekonomin. I Indien stödjer de ett projekt som utbildar kvinnliga chaufförer, Women on Wheels och förra året samarbetade de med Colombias första resebyrå som ägs och sköts av ursprungsbefolkningen, Wiwa Tours.
  gadventures.com

  Intrepid Travel

  Intrepid arrangerar små gruppresor över hela världen. De startade 1989 och har längs med vägen investerat stora summor i gräsrotsprojekt runt om i världen. Efter jordbävningen i Nepal lät de all vinst från en säsongs resor går till återuppbyggnaden av landet. De har tagit bort elefantridningar från programmen, de erbjuder inga aktiviteter som kan vara skadliga för barn och har som målsättning att dubbla antalet kvinnliga reseledare till år 2020.
  intrepidtravel.com

  Editors note: Fritt översatt från en artikel i The Guardian om tio av världens bästa etiska researrangörer. Läs hela artikeln här: theguardian.com

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Rapport från Grand Travel Awards 2018

  I måndags var jag på resebranschens årliga stora event, Grand Travel Awards, som hölls ...

  World Ocean Day

  World Ocean Day – hållbart resande spelar roll

  Världshavdagen eller World Ocean Day firas varje år den 8 juni för att uppmärksamma ...

  Djurturism – bra eller dåligt?

  Många drömmer om att se och interagera med vilda djur men hur bra är ...