Världens mest hållbara destinationer 2019

Världens mest hållbara destinationer 2019 har korats. Priserna som delas ut av organisationen Green Destinations, och väljs ut av en jury på 12 internationella organisationer, ges till de destinationer och resmål som utmärker sig mest i sitt arbete med att erbjuda en hållbar turismupplevelse för turister.
Här är världens ”topp-tio” mest hållbara destinationer 2019.

I samband med ITB Berlin 2019 delades priser ut till världens mest hållbara destinationer. Prisutdelningen arrangerades av Green Destination, vars jury på 12 internationella organisationer väljer ut de destinationer som utmärker sig mest i sin strävan att vara ett hållbart resmål för turister.

Ljubljana i Slovenien arbetar aktivt för att erbjuda en hållbar urban upplevelse, och undvika överturism. Bild: Pixabay

Palau tog hem det övergripande priset, ITB Earth Award. Den lilla ö-nationen har rönt stor uppmärksamhet i sitt arbete med att göra turismen mer hållbar. Främst i och med ”Palau pledge”, löftet om att värna om Palaus miljö och kultur, som varje resenär måste skriva under på för att få komma in i landet, samt den nya lagstiftningen om ett förbud mot solkrämer som innehåller skadliga ämnen för korallerna. 

Flera europeiska destinationer prisades också. Sloveniens huvudstad Ljubljana kammade hem priset som Bästa stad för sitt arbete med att undvika överturism, Gozo på Malta fick priset för bästa destination som värnar om det lokala samhället och kulturen, och Portugal vann kategorin ”Best of Europe”.

Som vi redan har skrivit om här vann Guyana kategorin Best of Ecotourism.

Priset ”Best of Africa” gavs till Chumbe Island i Tanzania, en privat ö som omges av ett skyddat korallrev och som endast är öppen för en begränsad mängd ekoturism.

Chumbe Island ligger utanför Zanzibar och är en privat ö som omges av ett skyddat korallrev.

Nationalparken Barda i Nepal vann kategorin ”Best of Asia-Pacific”, ett skyddat område och hem åt bengaliska tigrar, elefanter och noshörningar, och Galapagos nationalpark i Ecuador segrade i kategorin Best of Americas, ett sedan länge populärt område för naturälskare. 

”Best of nature” gavs till organisationen Quality Coast och mer specifikt den holländska grenen, för sitt arbete med att bevara och skydda kusternas vackra miljö och rika djurliv.

Slutligen, första priset i kategorin ”Best of seaside” gick till två kuststäder i Costa Brava, Torroella de Montegri och L’Estari, som båda arbetar aktivt med att erbjuda upplevelser vid havet i enlighet med principerna om hållbar turism.

För mer information om finalisterna och priserna: greendestinations.org

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Social Impakt arbetar för tillgång till rent vatten i Indonesien

Med drygt 260 miljoner invånare är Indonesien världens femte folkrikaste land. Tack vare landets ...

Amazonas – turismen viktigare än någonsin

Turism är mer än bara personlig rekreation. Som en av världens viktigaste ekonomier kan ...

Guyana bästa destinationen för ekoturism 2019

Guyana har nyligen blivit utnämnd till den bästa destinationen för ekoturism 2019. Det var ...

Integritetsinställningscenter

Necessary

Advertising

Analytics

Other