Fem hotelltips kring Kapstaden i Sydafrika

Kaphalvön med Kapstaden bjuder på hänförande vacker natur, mat och vin i världsklass och hyllade boenden. Här är fem hotelltips till Kapstaden och Kaphalvön. Fem hotell med olika karaktär men med en sak gemensamt – en omsorg för natur och människa.

Hotelltips kring Kapstaden. Staden som lockar med häpnadsväckande natur och upplevelser i världsklass. Ge tillbaka till staden och landet genom att checka in på ett hotell som med hjälp av turismen tar ansvar för en hållbar utveckling med omsorg för natur och människa.

Läs också: Kaphalvön runt med fokus på hållbart resande

Ekolodge Grootbos fem hotelltips Kaphalvön
Grootbos Private Nature Reserve erbjuder ett lyxigt boende med fantastisk utsikt över skyddad natur och Walker Bay där du kan se valar i det fria om du har tur.
Grootbos – med respekt för naturen

Med endast naturen som granne bjuder Grootbos på ett exklusivt men avslappnat boende. De fristående eko-lodgerna är inbäddade bland Milkwood-träden och har utöver en dubbelsäng med sänghimmel, ett stort badrum och ett vardagsrum med öppen spis, en privat terrass med en utedusch och en magnifik utsikt över Walker Bay och Atlanten.

Hotellverksamheten är tätt sammanlänkad med sin ideella stiftelse och driver flera hållbarhetsprojekt med syfte att skapa ett bättre Sydafrika.
Dubbelrum från cirka 1 200 kronor natten inklusive alla måltider och ett brett utbud av aktiviteter.
grootbos.com

 

Hotel Verde hotelltips Kapstaden
Hotel Verde är byggt utifrån ett hållbarhetsfokus. Lokalt material användes till femtio procent, tjugofem procent är återvunnet material och 14 procent av all elförsörjning kommer från en lokal vindkraftsnurra.
Hotel Verde- Sydafrikas grönaste hotell

Hotel Verde ligger endast 400 meter från Kapstadens flygplats och mindre än trettio minuters bilväg från Kaphalvöns vinodlingar. Ett prisbelönt ekohotell som tar hänsyn till alla aspekter inom hållbar turism. Miljön, människorna och ekonomin, utan att tumma på kvalitet. Läget verkar kanske trist till en början men låt dig inte luras.

När du kliver in genom dörrarna på det här prisbelönta hotellet väntar ett grönt paradis. Lokala material, lokalproducerad mat och hotellet uppmuntrar sina gäster att tänka på miljön. För varje klimatsmart handling – som att ta trapporna istället för hissen, sopsortera, träna och inte byta lakan eller städa rummet varje dag,  tjänar gästen en “verdino” som kan användas som avdrag på hotellnotan eller för betalning i baren.
hotelverde.com

Hotelltips Kaphalvön Spier
Spiers erbjuder ett helhetskoncept. Här finns en vingård, en butik med vinprovningar, farm-to-fork-restauranger, promenadstråk, konstutställningar och hotellverksamhet. 2011 fick gården, som än i dag är familjedrivet, Condé Nast Traveler Worlds Saver Award som den bästa internationella destinationen “Doing it All”
Spier – ett helhetskoncept

Strax utanför Stellenbosch, ”ekarnas stad”, en halvtimmes bilväg från Kapstaden, ligger Spier. En av Sydafrikas äldsta vingårdar med anor från 1692. Deras viner har vunnit priser världen över och gården strävar efter att göra ett sådant litet avtryck på naturen som möjligt.

Boendet är inspirerat av Medelhavsarkitektur. De 153 rummen är fördelade på sex villor, där varje hus har en gemensam trädgård och pool. På området finns fina promenadstråk, en vinbutik och olika restaurangalternativ som erbjuder lokalproducerad mat.
Dubbelrum från cirka 900 kronor natten.
spier.co.za

Steenberg hotelltips Kapstaden och Kaphalvön
Det femstjärniga Steenberg Hotel ligger vid foten av Stone Mountains och är varsamt restaurerat. De vita fasaderna står i vacker kontrast till de gröna omgivningarna. Här njuter av av en god natt natts sömn och mat och vin av hög kvalitet.
Steenberg – historiskt lyxhotell

Steenberg ligger i Constantia-distriktet cirka 20 minuter från Kapstadens centrum. Enligt historien grundades gården av en kvinna vid namn Catharina Raas som åkte hela vägen från Holland utklädd till man. Framme på Kaphalvön förhandlade hon till sig marken av Simon van der Staal, Kapkolonins förste guvernör.

I dag erbjuder det femstjärniga hotellet, som är daterat till 1692 och klassat som ett nationalmonument, 24 rum som är varsamt restaurerade. Vid sidan av hotellet finns här också en prisad vingård, två restauranger, ett spa och en 18-hålsgolfbana.
Dubbelrum från cirka 1 400 kronor natten.

Antrim Villa hotelltips Kapstaden
Antrim Villa ligger vid foten av Signal Hill, i Three Ancor Bay, bara tio minuters promenad från Kapstadens Arena. I de flesta rum ligger originalgolvet i furu kvar och de är inredda i jordnära färger med en blandning av afrikansk och skandinavisk stil. Utomhus finns en saltvattenpool som ligger i en avskild tropisk trädgård med bambu och palmer.
Antrim Villa – boutiquehotell med centralt läge

Antrim Villa är Kapstadens enda Fair Trade Tourism-certifierade boutiquehotell. Inhyst i ett vackert gammalt viktorianskt hus från 1800-talet med högt i tak och välbevarade stuckaturen erbjuder hotellet ett boende där gammalt möter nytt samtidigt som de är med och gör skillnad för flera människor genom hotellets engagemang i olika sociala projekt.
Dubbelrum från cirka 1 000 kr per natt.


Startbild: Andreas Selter/Unsplash

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hälsa på pingvinerna vid Boulders Beach utanför Kapstaden i Sydafrika

Vid Boulders Beach, strax utanför Kapstaden i Sydafrika lever en koloni med vilda afrikanska ...

Hotellens hållbarhetsarbete – rum för förbättring

Det som började som sparåtgärd i hotellbranschen med att hänga upp handduken, är numera ...

Restauranger Kapstaden – adresserna du inte får missa

Kapstaden är ett av de hetaste resmålen just nu och dessutom en av världens ...