Mauritius Conscious – en annan sida av Mauritius

Kritvita stränder, kristallblått hav och vajande palmer. Mauritius förknippas för de flesta med lyx, paradis och lata dagar under solen. Men om stranden är det enda du ser, vad skiljer då Mauritius som resmål från exempelvis Thailand, Mexiko eller Aruba? Och hur ser det egentligen ut på andra sidan paradisfasaden? Den nystartade researrangören Mauritius Conscious drivs av att visa mer av Mauritius på ett hållbart sätt.

Säg Mauritius och du tänker säkerligen på paradiset med sol och vita stränder. Men något som man inte hör om lika ofta är att landet lider av korallrev som bleknar i en alarmerande takt, 47 procent av den fattigaste delen av befolkningen bor fortfarande i plåtskjul, det flyter plast i haven och landet ligger på sjätte plats i Afrika när det kommer till koldioxidutsläpp. Några exempel på all-inklusive- och lyxturismens baksidor. För att klara av utmaningarna och hjälpa landet i rätt riktning spelar hållbar turism en viktig roll. För hållbar turism skyddar de resurser som turismen är beroende av.

Det finns mer på Mauritius att upptäcka än stranden. Mauritius Conscious tar dig med botom allfarvägarna till platser där du får en inblick i det lokala livet på ön och möta lokalborna på deras villkor.

Mauritius Conscious är en researrangör som drivs av att visa upp det sanna Mauritius, på ett hållbart sätt. Lokalbornas smultronställen bortom charterfasaderna. Företaget som har ett drygt år på nacken grundades och drivs av Romina och Gerald, en mexikanska som drömde om att reformera resebranschen och en mauritier som drömde om att förändra hans hemland på ett positivt sätt. Målet är att erbjuda hållbara reseäventyr som visar upp det äkta Mauritius. Resor som gynnar lokalborna och stärker det lokala samhället, utan att förstöra miljön.

Mauritius Conscious hjälper dig att upptäcka Mauritius bortom turistbroschyrerna.

Tillsammans med noga utvalda småskaliga hotell och lodger samt guider och aktiviteter hjälper Mauritius Conscious till att skräddarsy upplevelser på plats utefter budget och tema; turistigt och livligt, vilt och äventyrligt, autentiskt och lugnt eller traditionellt och avskilt. (De arrangerar inte flyg och transfer).

Klicka här för mer information

Missa inte Mauritius Conscious trailer. Vi känner inte till många som vågar börjar en inspirationsfilm på det här sättet och vi säger bara äntligen, bravo och lycka till!

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

I Am Water Ocean Travel – för kärleken till havet

Har du sett programmet Landgång och avsnittet när Ann Lundberg och Paul Svensson är ...

De säger nej till konstgjord snö

Varmare klimat och förlängda skidsäsonger ökar behovet av att tillverka konstjord snö, en process ...

Ethiopian Experience – nytt reskoncept med ett gott syfte

Jenny Ranung driver Ethiopian Design, ett företag som säljer hållbara handvävda produkter från Etiopien. ...