Fyra kafétips till London – den engelska huvudstaden

London är svenskarnas populäraste weekendstad. Resorna till den engelska huvudstaden ökade med 36 procent under förra året enligt en Sifo-undersökning från resebyrån Ticket. En förklaring är de förmånliga priserna efter pundets fall. Dessutom lockar London med sitt stora utbud av kaféer, restauranger, butiker, barer och marknader. Här är fyra kafétips till London, den engelska huvudstaden.

London är också en utmärkt stad för dig som vill dricka kaffe eller äta en bit mat med gott samvete. Här finns ett flertal sociala företag som inte bara serverar god mat och dryck utan också bidrar till det lokala samhället genom att anställa långtidsarbetslösa eller genom att bidra med ekonomiskt stöd till lokala välgörenhetsprojekt.

Karianne och Fabio från The Good Globe drivs av att visa hur enkelt det är som resenär att kombinera resandet med att göra skillnad. De är alltid på jakt efter sociala företag som på ett eller annat sätt arbetar med ett ge tillbaka till samhället. De har flera sociala kaféfavoriter i den engelska huvudstaden. Här kan du läsa om fyra kafétips i London:

Paper and Cup

I trendiga Shoreditch ligger Paper and Cup, ett kafé som drivs av en lokal välgörenhetsorganisation vars syfte är att stötta och hjälpa hemlösa män och kvinnor. Här får långtidsarbetslösa och före detta missbrukare anställning och ges på så vis chansen att komma in på arbetsmarknaden. Utöver kaffe och goda smörgåsar säljer kaféet noga utvalda böcker och konst från lokala konstnärer som du kan köpa med dig hem.

18, Calvert Avenue, Shoreditch
paperandcup.co.uk

Paper and Cup outside kafetips London

Kahaila

Kahaila cafe på Brick Lane är ett kafé med gott samvete. Inte nog med att de använder ekologiska produkter från lokala producenter, de stöttar också utsatta kvinnor och olika välgörenhetsprojekt. Dessutom är deras ”red velvet cake” något alldeles extra!

135, Brick Lane
kahaila.com

Kafetips London Kahaila

red velvet cake Kahaila café

The Canvas Cafe and Creative Venue

Om du av någon anledning känner att du behöver muntras upp lite extra när du är i London, ska du besöka Canvas Café i närheten av Brick Lane, ett ljust och stämningsfullt kafé vars uppdrag är att få Londonborna att må bra. Kaféet serverar fantastiskt god mat och veganska shakes tillagat på etiska och lokala råvaror. På bottenvåningen finns ett mindfulness-rum och väggarna är till för att skrivas på. … Det är ständigt något på gång i lokalen och det tar inte många minuter innan du står och pratar med någon främling. Canvas är ett coolt och unikt ställe och det perfekta exemplet på ett socialt företag.

The Canvas Cafe: 42 Hanbury St
thecanvascafe.org

The Canvas Cafe London

Vegan Shake Cancas cafe


The Department of Coffee and Social Affairs

Namnet säger allt, det här är ett fantastiskt socialt företag där du dricker gott kaffe för en god sak. Här är den kommersiella framgången lika viktig som den sociala påverkan som kaféet arbetar med. De stöttar olika välgörenhetsprojekt på hemmaplan och i utlandet, bland annat organisationen Pump Aid som förser över en miljön människor i länder söder om Sahara med rent vatten. Kedjan finns på ett antal adresser i London och vår favorit är den på Carnaby Street.

departmentofcoffee.com

Processed with VSCO with hb2 preset

pumpaidweb-department of coffee and social affairs


Missa inte!
För fler tips på sociala kaféer och restauranger världen över, kolla in The Good Globe på deras hemsida goodglobe.com eller på Instagram/TheGoodGlobe

Och vill du ha tips på ett hållbart hotell i London kan du läsa mer här.

Bilder från respektive kafés hemsida.  

Tags:

  • Show Comments (1)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Tre schysta tips till Amsterdam – från ett hotell till aktiviteter

Enligt färsk resestatistik toppar Amsterdam listan över populära resmål inför valborgshelgen, och den nederländska ...

Tre tips till San Sebastian – den baskiska kuststaden

Matmecka, surfmecka, kulturmecka, San Sebastian har många namn och det är lätt att förstå ...

Sju tips till Barcelona bortom turiststråken

Med sin storstadspuls och närhet till havet lockar Barcelona besökare året runt. Staden bjuder ...