Aruba driver på miljöarbetet och förbjuder engångsplast

Arubas vision är att vara den mest hållbara ön i världen. De har som mål att bli fossilfria till år 2020 och har dessutom förbjudit all engångsplast från och med nästa år.

Aruba, den allt mer populära semesterön bland svenskar, har infört en lag om plastförbud som börjar gälla vid nyår. Under 2019 ska lagen implementeras och från och med 2020 är all engångsplast i form av sugrör och muggar förbjuden på ön. Ett förbud mot försäljning av plastpåsar i affärerna gäller redan sedan 2017. Dessutom kommer ett förbud mot solkräm som innehåller oxybenzone, ett ämne skadligt för korallreven att införas samma år, 2020.

Det här framkom igår vid en presentation av Arubas turistbyrå i samband med ett resemingel på den Holländska ambassaden arrangerat av reseföreningen Travel Massive. Där nämndes det också att Bucuti och Tara Beach Resort, som ligger längs den populära stranden Eagle Beach, nyligen blev Karibiens första koldioxidneutrala resort.

Aruba marknadsför sig med slogan ”one happy island” och satsar stort på välmående och välbefinnande. Landets regering hoppas också bli en modell för en klimatsmart, hållbar och välmående ekonomi som ska inspirera andra öar att gå i deras fotspår. Vi hoppas att det går vägen.

 

Startbild: @Pixabay

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Svenskarnas drömresor med tåg

Svenskarnas intresse för tågsemester ökar och vissa sträckor på räls är populärare än andra. ...

Världens bästa etiska destinationer 2019

Återigen har organisationen Ethical Traveler skapat en lista på världens bästa etiska destinationer. Men ...